KO JE ALEKSANDAR MOR?

Aleksandar Masa Mor (pravo ime, Aleksandar Samardžija), pjesnik i muzičar. Rođen je 15.04.1968. godine u Sarajevu (tada SFRJ). Bio je osnivač sarajevske grupe "Major", koja je važila za kultnu grupu krajem osamdesetih godina. Grupa "Major" je 1989. godine snimila album "Son late zigi daj" za sarajevsku izdavačku kuću "Diskoton". Na albumu je 11 pjesama, a kompletan autor je bio Masa Mor. Prvi tiraž je rasprodat, ali Masa nije bio zadovoljan time kako je snimljen album, i odbio je ponudu za reklamiranje albuma po cijeloj bivšoj Jugoslaviji.
1992. godine je trebao biti objavljen drugi, dvostruki album grupe "Major", ali zbog rata u bivšoj Jugoslaviji, nikad nije objavljen. Radni naziv albuma je bio "A Pa Pa". 1992. godine Aleksandar Samardžija odlazi u Prag, i od tada snima albume pod svojim umetničkim imenom "Masa Mor". Do 2019. godine objavio je 12 samostalnih CD izdanja.

Sa albuma "Son late zigi daj" najpoznatija je pjesma "Stranac u svome plemenu", a 2013. godine Masa je napisao istoimenu knjigu. Knjiga je skup kratkih, biografskih priča, pjesama, a tu je i CD sa svim albumima Mase i Majora. 
Masa povremeno održava samostalne koncerte po evropskim gradovima, ali i sa nekadašnjim članovima "Majora" ponekad održi koncert u Sarajevu.
Od 2019. godine nastupa pod imenom Aleksandar Mor.Proizvodi u toj kategoriji nisu pronađeni.